Grožan uzeo bodove, Maldonado nije strtovao trku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.05.2014.


Grožan uzeo bodove, Maldonado nije strtovao trku

©LotusF1

Grožan je odmah na startu zadobio udarac u bolid, pa je zbog oštećenja felne morao na rani pit stop. Maldonado je imao problem sa pumpom goriva i nije uspeo da startuje trku.

"Dobro je završiti po prvi put u karijeri trku u Monaku i usput uzeti bodove. Imao sam kontakt sa Zutilom odmah na startu pa sam morao na neplanirani servis. Promenili smo na meku smešu guma ali je na njima bilo nemoguće preticati pa smo kasnije opet vretili na super meke. Izlazak vozila bezbednosti takođe nam nije pomogao jer smo malo pre izlaska odradili servis, ali to je Monako. Ipak, na kraju smo uzeli bodove", rekao je Grožan, koji je trku završio na poziciji 9 ali je nakon kazne za Bjankija promovisan na poziciju 8.

"Problem na pumpi goriva završio je prerano moju trku. Motor se ugasio nakon 30 sekundi. Kada smo izllazili na grid bolid je dobro funkcionisao. Moramo otkriti u čemu je bio problem. Pravo razočarenje, očekivao sam solidnu trku, imali smo dobru strategiju. Volim ovu stazu jer sam uvek konkurentan na njoj. Već odavno naporno radimo na pouzdanosti i performansama ali danas nije bio naš dan. Nismo srećni ishodom ali nastavljamo sa radom na poboljšanjima", rekao je Maldonado.

Lotus ima 8 bodova i sve je osvojio Grožan na poslednje dve trke - Monako i Španija.