Alonso izvukao maksimum, Raikonen bez bodova u Monaku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.05.2014.


Alonso izvukao maksimum, Raikonen bez bodova u Monaku

©FerrariF1

Raikonen je odlično startovao trku, prestigao klupskog kolegu Alonsa i Rikarada iz Red Bula, a potom kada je Fetel odustao, našao se na trećem mestu.

Ipak, nakon izlaska vozila bezbednosti na stazu imao je kontakt sa Čiltonom što ga je primoralo na dodatni servis. Nakon toga u borbi sa Magnusenom opet je imao kontakt pa su tada uništene bilo kakve šanse za osvajanje bodova.

"Nisam imao sreće, prava je šteta što sam ostvario loš rezultat nakon proboja na treće mesto. Bolid je bio prilično upravljiv, nažalost, tokom perioda iza vozila bezbednosti Čilton me je udario i oštetio zadnju desnu gumu i tako upropastio šanse za dobar rezultat".

"Žao mi je što nismo ostvarili bolji rezultat jer smo radili prilično naporno. Imamo još posla jer su naši rivali dosta ispred nas ali sam sigura  da ako nastavimo sa ovakvim radom i bolji rezultati moraju doći", rekao je Raikonen.

Fernando Alonso je imao mnogo mirniju trku. Posle gubitka pete startne pozicije, Španac je napredovao do kraja trke. Odustajanje Fetela i peh klupskog kolege dovele su Alonsa do četvrtog mesta na kraju trke, što je čini se trenutni maksimum Ferarija.