Baton spreman za novi ugovor sa Meklarenom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.06.2011.


Baton spreman za novi ugovor sa Meklarenom

©

Iza ovih najava stoje i špekulacije da je najveći rival Ferari zainteresovan za Batona kako bi ekipa imala boljeg rivala za prvog vozača tima - Alonsa. Zbog svega ovoga Meklaren reaguje i želi da razreši vozačku budućnost Batona u svoju korist.

Baton je trenutno pod opcionim ugovorom za sledeću sezonu, sa aktivacionom klauzulom na strani tima. To znači da Baton iako poželi da ode Meklaren mu može onemogućiti taj potez, ako ga želi u timu.

Novi ugovor naravno, odnosi se na bolju zaradu Batona za ostanak i posle 2012. godine u timu, a najveći izgledi su da će Baton potpistai ugovor za nekoliko sezona.

I dok Baton rešava svoj ugovor budućnost Hamiltona u timu ostaje nerazjašnjena. Posle poseta Red Bulu odnosno Kristijanu Horneru i nekoliko frustrirajućih trka, mladi as ipak izjavljuje da će biti u Meklarenu sve dok mu tim bude pružao bolid za pobede. Posle pobede Batona u Kanadi, ovaj uslov za sada je ispunjen, pa će Hamilton najverovatnije pristupiti novim pregovorima sa Meklarenom.

Što se rivalskih timova tiče, Red Bul ima višegodišnji ugovor sa Fetelom, dok je Alonso takođe u takvom aranžmanu sa Ferarijem.