Meklaren u bodovima, rezultat skroman


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.05.2014.


Meklaren u bodovima, rezultat skroman

©McLarenF1

Pozitivan pomak za Meklarenu odnosu na tri prethodne trke, međutim, niko u timu nije posebno zadovoljan rezultatom.

Baton je startovao sa pozicije 12, trku je završio na poziciji 6. Britanac je srećan zbog završetka trke u kojoj je po njegovim trečima bilo "dosta zbrke".

"Tipična Velika nagrada Monaka, mnogo zbrke, mnogo grešaka, suparnički bolidi svuda oko mene. Trebalo mi je dosta koncentracije, da bi ostao fokusiran održavajući tempo za rivalima uz čuvanje guma i njihovo trošenje kad je neophodno".

"Tokom čitavog poslednjeg stinta pazio sam na gume. Održavao sam tempo ali nisam uspeo da prestignem Hilkenberga. On se takođe mučio sa gumama ali kad god sam probao da forsiram mučio sam se sa gumama. Rezltat je solidan ali bio bi dosta bolji da sam uspeo da obiđem Hilkenberga", rekao je Baton.

Kevin Magnusen je osvajanjem pozicije 10 dodao još jedan bod na svoj i konto tima. Startovao je sa pozicije 8.

Danac je mogao ostati i bez plasmana. U boksu ga zamalo nije zakačio Vern, dok je kasnije u trci doživeo kontak sa Raikonenom.

"Uprkos tome što se dosta stvari okrenulo protiv nas uspeli smo da osvojimo bodove. Imao sam problema pri izlasku iz boksa, zbog nebezbednog puštanja Verna, a potom i kontakt sa Raikonenom uz probleme sa motorom".

"I pored svega stvari se kreću u dobrom smeru. Možda je to teško primetiti ali je nama u timu prilično vidljivo", rekao je Magnusen.

Mekalren je trtenutno na deobi 5. mesta u poretku konstruktora, zajedno sa Vilijamsom (52 boda).