Red Bul - izjava nakon trke


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 24.05.2014.


Red Bul - izjava nakon trke

©RedBullF1

Kristijan Horner, šef tima
"Pre svega, želeo bih da se izvinim Sebastianu za probleme sa naponskom jedinicom. Jako je frustrirajuća činjenica, da je nakon sjajnog starta, gde je obišao timskog kolegu, morao tako brzo da završi trku. Sa druge strane, Danijel je imao koristi od Kimijevog kontakta, dobio je slobodnog prostora i mogao je da vozi svoju trku. Pred sam kraj, otklonili smo prednost Mercedesa i prišli veoma blizu Luisa, ali uske ulice Monte Karla su uvek veoma teške za preticanje. Ovo je najbliže što smo prišli Mercedesu ove godine i prvi put da se stvarno trkamo sa njima, što nam daje znake napretka koji nam kažu da im se približavamo sigurnim koracima. Naposletku bih hteo da čestitam Žilu Bjankiju i timu Marusija na osvajanju prvih poena u Formuli 1. Osvajanje bodova u ovom poslu nikad nije lak zadatak za novi tim i sigurno zaslužuju veliku pohvalu za sjajan posao."

Danijel Rikardo (P3)
"Trka je stvarno oživela pred kraj. Nije naročito dobro počela a u prilog nije išao ni kratak pravac do prvog zavoja i to je bilo frustrirajuće. Tada je Seb morao da napusti trku i Kimi je imao kontakt pa smo se vratili na mesto na kom smo se nadali da ćemo biti. Posle restarta, radili smo na čuvanju pneumatika do trenutka kada ćemo sigurno moći da završimo trku i tada sam, 20-ak krugova do kraja, dao gas. To je bio prvi put tokom trke kad sam stvarno osećao da vozim kola i sustigli smo Luisa. Bilo je zabavno, ali nisam mogao da ga obiđem. Mogu reći da se trka završila bolje nego što je počela."

Sebastijan Fetel (bez plasmana)
"Jako sam razočaran. Imao sam sjajan start i tada smo izgubili pritisak iz turba, tako da nisam imao snage i morao sam da se povučem. Tim je uradio sve što je bilo u njegovoj moći. Osećao sam se poprilično bespomoćno u kolima, tražio sam odgovore i šta možemo uraditi, ali ništa nije bilo moguće u tom stadijumu. Juče smo popravili neke sitnije probleme sa ERS-om a dodatni su se javili danas sa turbom, međutim šta je tu je. Idemo dalje i nadamo se da će krenuti na bolje uskoro."