Vilijams - izjava nakon trke


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 24.05.2014.


Vilijams - izjava nakon trke

©WilliamsF1

Oba vozača su imala jak start i uprkos duplom izlasku sigurnosnog vozila, bili su u dobroj poziciji da osvoje bodove za svoj tim. Felipe je izuzetno forsirao kako bi stigao Batona a takođe je i izvukao koristi iz incidenta Magnusena i Raikonena. Valteri je stao u krivini broj 6 nakon problema sa motorom. Tačan uzrok je će dalje biti ispitan.

Rob Smedli, Šef performansi vozila
"Felipeova trka je bila sjajna, popeo se na sedmo mesto nakon 16. startne pozicije, klonio se nevolja vozeći hladne glave. Njegova strategija je bila rizična ali se višestruko isplatila, jer nismo morali da imamo oba auta u boksu u isto vreme. Valteri je mogao da prikupi solidan broj poena danas, ali nažalost, imali smo kvar na njegovom vozilu. Sada moramo optimistično da čekamo Kanadu i razmotrimo gde imamo prostora za napredak kako bismo nastavili sa skupljanjem poena."

Felipe Masa (P7)
"Veoma sam srećan što sam završio na sedmom mestu, naročito jer sam startovao sa 16. pozicije. Malo sam rizikovao kada sam promenio strategiju nakon izlaska sigurnosnog vozila i morao sam dosta paziti na gume kako bi duže izdržale, što se i desilo. Dobro sam iskoristio prilike koje su mi pružili vozači koji su pravili greške. Mnogo toga je moglo da se desi i zadovoljan sam što je ispalo ovako dobro za mene. Tmuran vikend je završen pozitivno." 

Valteri Botas (bez plasmana)
"Imali smo problem sa naponskom jedinicom što je frustrirajuće. U toku je istraga kako bismo saznali šta se tačno desilo. Nakon starta sam bio brzo u poenima i izgledalo je kao da će biti dobar vikend. Felipe je završio sedmi, tako da tim bar može sa nečim da ode. Sada čekamo Kanadu gde se nadamo da ćemo dobro proći zbog konfiguracije staze."