Red Bul - kvalifikacije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.05.2014.


Red Bul - kvalifikacije

©RedBullF1

Kristijan Horner, šef tima
"Osvajanje drugog startnog reda na gridu je veoma pozitivan rezultat. Nažalost, imali smo dosta problema sa Sebastijanovim ERS-om danas, koji nije ispravno funkcionisao, tako da nismo mogli da ga koristimo u punom kapacitetu. Kombinujući to sa žutim zastavama, značilo je da neće imati šanse za poboljšanje u svom drugom letećem krugu. Daniel, koji je u elementu ceo vikend, je odradio još jedan sjajan posao i završio na trećem mestu. Sa oba automobila u drugom redu, imamo dobre šanse da Mercedesima sutra pomrsimo konce."

Daniel Rikjardo (P3, 1:16.384)
"Smatram da sam danas mogao biti bliži vodećima i ne volim kad je to slučaj. Napravio sam grešku u poslednjem krugu u Q3. Bili smo konkurentri i dobro mi je išlo, ali sam na kraju pogrešio i izgubio nadoknađeno vreme. Svakako, u Monaku nema mesta za opravdanja i to će mi biti nauk za sledeći put. Biću razočaran ako ne završim na podijumu sutra. Imamo tempo da pratimo Medcedese i uz malo sreće možemo uspeti da obiđemo bar jednog od njih a ako napravimo dobru strategiju i pobeda je opcija."

Sebastian Fetel (P4, 1:16.547)
"U kvalifikacijama sam imao nekih problema. Negde tokom Q1 smo izgubili ERS i nismo uspeli da ga povratimo do kraja. Pred kraj smo se prebacili u drugi režim koji je bio u redu, ali ni blizu očekivanom. Prvi put tokom vikenda nam se desio ovaj kvar, ali takve stvari se dese s vremena na vreme. Pokušavali smo sa još različitih modova, ali nekada morate stati i raditi najbolje sa onim što imate. Moj prvi prolaz je bio u redu ali u drugom letećem krugu u Q3 nismo uspeli da poboljšamo rezultat zbog žute zastave. Mislio sam da ćemo danas zadati Mercedesu više muka, ali smo se mučili sa nekim stvarima i prednost je bila prevelika. Ipak, dobra je stvar biti u drugom redu sutra."