Vilijams - kvalifikacije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.05.2014.


Vilijams - kvalifikacije

©WilliamsF1

Rob Smedli, šef performansi vozila
"Danas nije bio najlakši dan, što se jasno vidi sa startnih pozicija. Ovde su kvalifikacije veoma bitne ali i dalje se vozi 78 krugova, što znači da imamo vremena da se oporavimo i osvojimo neke bodove. Felipe nije imao sreće tokom kvalifikacija jer se dogodio incident sa Eriksonom, naročito što je imao dobra vremena i lepe izglede za dobro startno mesto, dok Valterijev auto jednostavno nije imao dobar tempo. Ima malo toga što se može uraditi da bismo sutra došli do bodova, ali i dalje, taj cilj je veoma moguć."

Valteri Botas (P13, 1:18.082)
"Timski ovo nije bio optimalan rezultat. Problem je bio da zagrejemo prednje pneumatike. Auto mi je izgledao dobro, ali nisam imao dovoljno trenja. Imamo vremena da probamo nešto da uradimo i sredimo auto za sutra. Još uvek sam optimističan jer su poeni svega nekoliko mesta ispred i u pitanju je Monako gde može svašta da se desi."

Felipe Masa (P16, bez postavljenog vremena)
"U prvoj rundi sam uradio sve što sam mogao, ali na kraju me je Erikson uradio i to mi je uništilo kvalifikacije. Očekivao sam dobar rezultat jer je auto izgledao jako dobro. Bila bi borba da uđem u prvih deset, ne lako naravno, ali veoma moguće. Malo sam razočaran i sutrašnja trka će biti veći izazov, ali sa ovim kolima, poeni su vrlo mogući."