Pozicije 9 i 10 prava refleksija tempa Fors Indije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.05.2014.


Pozicije 9 i 10 prava refleksija tempa Fors Indije

©ForceIndiaF1

Fors je još jednom završio u bodovima sa oba vozača, Perez je zauzeo deveto mesto dok je Hilkenberg deseti.

"Prilično teško popodne, a dva boda koja sam osvojio i nije loš rezultat. Imao sam prilično dobar tempo, a degradacija guma je bila očekivana. Mislim da smo trebali biti malo agresiuvniji sa strategijom. Da smo odradili servis ranije možda bih izašao isped nekih vozača ali je sve u svemu bilo teško preticati. Znali smo da će ova staza biti teška za nas, ovo je rezultat koji smo očekivali u Španiji. Možda su pozicije 7 i 8 bile dostižne, ali moramo biti zadovoljni završetkom u bodovima", rekao je Serhio Perez.

"Danas smo ivzvukli najbolje što smo mogli, bilo je ovo čisto smanjivanje štete. Znali smo od prvog treninga da ovo nije staza koja nam odgovara, pa je tako završetak sa oba bolida u bodovim pozitivan rezultat. Degradacija guma bila je visoka, nije bilo lako voziti ali mislim da su se svi namučili u završnici trke. Mislio sam da napravimo treći servis, srećom gume su izdržale i uspeo sam da uzmem bod. Pregledaćemo podatke koje smo skupili kako bi pokušali da unapredimo performanse u narednih nekoliko trka", reka je Niko Hilkenberg.

Šef tima Vidžej Malija, izjavio je da je rezultat poštena refleksija trenutnog tempa tima. Fors indija je uspela da zabeleži bodove na svakoj od pet trka sezone i trenutno je na poziciji 4 u šampionatu sa 57 bodova.