Botas: Bodovi hrane našu glad


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.05.2014.


Botas: Bodovi hrane našu glad

©WilliamsF1

Botas je fenomenalno startovao ali je nakon prvog servisa ipak ispustio poziciju u naletu Danijela Rikarda. Na kraju trke i Fetel u drugom Red Bulu je uspeo da prestigne Botasa. Fetel je imao strategiju od tri servisa u boksu dok je Botas bio na strategiji od dva odlaska.

"Danas smo odradili najbolji mogući posao. Strategija je bila dobra i tim je odradio dobar posao na servisu. Nisam pravio greške na stazi, izvukli smo maksimum iz onoga što nam je danas ponudio bolid i uzeli bodove. Šteta što je Fetel bio previše brz na kraju trke. Pokušao sam da se branim ali je imao svežije gume. Atmosfera iu timu je fantastična, svi guramo napred, a bodovi hrane našu glad", rekao je Botas.

Sa druge strane Masa je imao nešto teži start ali je u prvom stintu bio u zoni bodova. Ipak, gužva na stazi i strategija od tri pit stopa nije mu dozvolila napredak pa je tako posle poslednjeg servisa ispao iz zone bodova i nije uspeo da se povrati među prvih deset.

Direktor performansi Rob Smedli je izjavio će analizirati strategiju koja je primenjena na Masi, kako bi tim bio potpuno spreman za Monako.

Vilijams se se novih 10 bodova probio na peto mesto u poretku konstruktora, dok je Botas 5. mestom ponovio svoj najbolji plasman i pozicionirao se na poziciju 7 u poretku vozača.

Paket poboljšanja za FW36 koji je Vilijams uveo u Španiji očigledno je profunkcionisao tako da je tim sad među prva četiri po prikazanom tempu.