Nova poboljšanja za dalji napredak Lotusa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.05.2014.


Nova poboljšanja za dalji napredak Lotusa

©LotusF1

Lotus je napravio pomak na VN Kine samim ulaskom u treću rundu kvalifikacija od strane Grožana, koji je u trci držao deseto mesto do problema sa menjačem i povlačenja iz trke.

"Napravili smo dobar napredak u mapiranju motora. Bolid ima bolje vozne karakteristike, bolji obrtni moment, što je pomoglo vozačima da naprave dobar iskorak napred. Naše trkačke performanse su se takođe poboljšale i dovele nas ispred Meklarena i Toro Rosa. Pravimo solidan napredak i smanjujemo razliku za vodećim timovima", rekao je Čester.

Čester se nada daljem napretku u Španiji.

"Imamao nova poboljšanja na polju mapiranja motora, što bi trebalo da nas pomeri još jedan korak napred. Imamo novi rashladni sistem, nove veliki aero paket, koji uključuje poboljšanja zadnjeg krila i ostalih delova bolida."

"Takođe, dobili smo nova mapiranja od Renoa u Kini, a nadam se novom koraku u Barseloni koji će napraviti masivnu razliku."

"Želimo da poradimo i na temperaturi guma. Poslednja generacija je prilično tvrda i teško ju je držati na optimalnoj temperaturi. Sa druge strane kočenje je mnogo lakše. Napravili smo dobre pomake tako da vozači sada lakše kontrolišu kočnice i motor na kočenju", dodao je Čester.

Lotus je trenutno na poziciji 8 u poretku konstruktora, bez bodova.