Tehnički fokus: Snaga turbo motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.06.2011.


Tehnički fokus: Snaga turbo motora

©

Na trci u Montralu videli smo koliko je bitna snaga motora. Od 1984. do 1987. Vilijams-Honda osvojio je mnogo trka, a turbo motori su proizvodili više od 1000KS pri maksimalnom broju obrtaja. Patrik Hed, priseća se tih vremena i samih početaka rada sa Hondom.

"Iako smo pobedili na VN Monaka 1983. bilo je jasno da su turbo motori pravi put. Brebem-BMW je osvojio šampionsku titulu i očito je bilo da moramo krenuti tim putem."

"Bili smo u razgovorima sa BMW-om, ali smo se na kraju dogovorili sa Hondom posle kratkih razgovora sa gospodinom Kavamotom. Oni su se 1983. godine takmičili sa timom Spirit ali su osetili da tim nema izvore i dovoljno ljudstva da bi se prešlo na veći nivo u svakom pogledu."

"Ron Tarnak sa kojim sam radio u Trojanu sredinom sedamdesetih i Džek Brebem pomogli su nam oko ugvora sa Hondom. Obojica su bili bliski sA Kavamotom i sugerisali mu da bi Vilijams bio dobar partner za njih."

Na početku Hondin F1 program bio je minijaturan. U poređenju sa Renoom i BMW-om, oni su imali nekoliko ljudi koji su radili na agregatima i to se odražavalo na ono što su nama dostavljali. Prvi motor koji je stigao u Didkot bio je u nekoliko kartonskih kutija. Blok, glava i karter došli su u jednoj, dva turba u drugoj, usis u trečoj. Nije bilo pravog postolja za sklapanje motora, papirologije sa odnosima temperature, a komunikacija sa Japanom vrešena je teleksom. Cela stvar bila je veliki izazov."

Vilijams iz '84 nije bio naš najbolji bolid ali sa druge strane nije mu nešto naročito ni falilo. Vozači su bili odsečeni zbog motora koji je bio kao prekidač. Imao je kompresiju 6.5:1 i veliku turbo snagu. Kada bi vozači pritisnuli gas ništa se u početku ne bi dešavalo, a onda bi došla turbo eksplozija. Upravljanje takvim bolidom bilo je užasno."

"Kavamoto je došao u Zandvort '84 gde je Keke Rozberg završio na osmom mestu i tada je tek shvatio o čemu se zapravo radi. Vratio se u Japan i pokrenuo potreban program konstrukcije motora i motor je dramatično unapređen od tada. Pravi rezultat tog projekta demonstriran je u "D" specifikaciji motora koji je pretstavljen u Montrealu '85 u bolidu FW10. Iznenada, imali smo snagu i efikasnost pri potrošnji goriva kakvu do tada nismo videli."

"Oduvek sam uživao da radim na motorima i to je bilo fascinantno vreme u Formuli 1. Veoma prijatno. Pazite, saznao sam veoma rano da ako ljudima iz Honde kažete kako Kosvort radi nešto, to je najbolji način da ih uputite da urade nešto suprotno", rekao je Patrik Hed.