Oba vozača Forsa u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.04.2014.


Oba vozača Forsa u bodovima

©ForceIndiaF1

"Završetak na poziciji 6 i ulazak sa oba auta u bodove je vrlo pozitivan rezultat za tim. Trka je bila prilično dobra, pogotovu kada sam prošao ispred Mase. Mogao sam da kontrolišem trošenje guma, tempo i izbegavam greške. Malo teže je bilo kada mi se krajem trke približio Botas. Pobedili smo sve mušterije Mercedesa, što je naša glavna konkurencija trenutno. Pojedini timovi su podigli nivo tempa, zato moramo da nastavimo rad na razvoju VJM07", rekao je Hilkenberg.

"Startovati sa pozicije 16 i potom završiti na poziciji 9 je solidn rezultat posle teških kvalifikacija. Dobro sam startovao, a potom sam se koncentrisao na strategiju. Preticanje nije bilo lako, čak ni onih auta koji su bili na drugačijoj strategiji, pa mislim da je današnji rezultat trenutni maksimum. Osvojio sam bodove na tri od četiri trke ali sam se nadao da će ih biti više danas, posle podijuma u Bahreinu. Takođe, jasno je da su rivali sasvim blizu, zato moramo da nastavimo da radimo naporno i budemo spremni za Barselonu", rekao je Perez.

Fors Indija ima 54 boda posle Velike nagrade Kine i nalazi se na poziciji 3 u konkurenciji konstruktora, iza Red Bula koji ima 57, odnosno ispred Ferarija sa 52.