Baton: Nismo bili dovoljno dobri


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.04.2014.


Baton: Nismo bili dovoljno dobri

©McLarenF1

Posle eliminacija u drugoj rundi kvalifikacija vozači Meklarena ni u trci nisu imali bolji tempo, ostavši van zone bodova u Kini - Baton P11, Magnusen P13.

Britanac se nada poboljšanju performansi na trci u Španiji kada bi trebao da pristigne novi aero paket.

Imamo neke nove delove ai smo u odnosu na prošlu trku nazadovali. Mislim da nismo doneli sve u Kinu ali smo sve u svemu u zaostatku. Razočaranje za tim. Kada naporno radite i ostvarite ovakav rezultat prilično je teško, posebno u fabrici. Nadam se da će ostati pozitivni i uspeti da unaprede auto, jer ovo trenutno nije dovoljno dobro."

Glavni problem Meklarena, po rečima Batona, je pronaći tempo i temperaturu na kojoj bi Pirelijevi pneumatici bili najefikasniji.

"Mislim da smo imali sličane probleme kao i po kiši kada nismo mogli da nateramo prednje gume da efikasno prorade. Gume proklizavaju. Podigli smo sve parametre na maksimum, prednje krilo je bilo prilično visoko kao nikada pre, sve je veoma čudno. Nadam se da ćemo sve srediti za sledeću trku jer je ova bila prilično bolna."

"Mislim da je bolid dobar ali ne možemo da nateramo gume da rade kako bi trebalo, a to je jedna od najvećih stvari u F1", rekao je Baton.

Kevin Magnusen takođe nije imao puno uspeha na trcu u Šangaju. Nakon solidnog starta i ulaska u prvih deset, posle servisa u boksu došlo je do pada u performansama sa kojima se nije moglo parirati u rivalima i ući među osvajače bodova.