Red Bul - kvalifikacije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.04.2014.


Red Bul - kvalifikacije

©RedBullF1

Kristijan Horner, šef tima
"Sjajan posao oba naša vozača u ovim osetljivim uslovima, čak smo i razdvojili dva Mercedesa. Daniel i Sebastian su napredovali veoma dobro kroz prve dve sesije i lagano ušli u treću rundu. Znali smo da će nam treći sektor biti slaba tačka, kao što je oduvek bio. Čak se i u ovim uslovima to pokazalo kao slučaj, jer naša brzina na pravcu nije mogla parirati onoj koju je proizvodio Mercedes. Pored toga, ovo je bio briljantan Danijev nastup, kvalifikovao se u prvi startni red. Sebastian nije imao najbolji prolaz u drugom pokušaju, ali i pored toga, automobili će nam startovati sa sjajnih pozicija."

Sebastian Fetel (P3, 1:54,960)
"U vlažnim uslovima imamo više šansi protiv Mercedesa nego po suvom. Čini mi se da je prognoza za sutrašnju trku najavila da neće biti kiše, ali ćemo sigurno dati sve od sebe i videti gde smo. Mislim da smo u sjajnoj poziciji da probamo i zadamo im muke na sutrašnjoj trci. Napravili smo neka poboljšanja na kolima za ovaj vikend i mislim da je i test u Bahreinu pomogao, ali i dalje je dug put pred nama. Naravno da bih voleo da budem prvi i imam sjajnu startnu poziciju. Svaka čast Danijelu, moram reći da je veoma dobar."

Daniel Rikjardo (P2, 1:54,455)
"Nisam više ni trunku snage mogao da dobijem iz kola u poslednjem krugu, izvukao sam sve što sam mogao iz njih i zbog toga sam srećan jer sam nagrađen prvim startnim redom za sutrašnju trku. Trebalo je vremena danas za pronalaženje pravog ritma jer nisam bio zadovoljan onim što sam imao na početku niti sam na to ciljao, ali sam uspeo na kraju. Osećam da sam spreman da postignem dobar rezultat. Znam da neće biti lako ali sam spreman za sutrašnju borbu. Iskreno, nisam mogao bolje da se smestim u timu i oni su mi mnogo pomogli oko toga, da se vrlo brzo osećam kao kod kuće. Veoma uživam u vožnji i izgleda da da dajem rezultate. Veoma sam zadovoljan. Smanjujemo zaostatak za vodećima i poboljšavamo se iz trke u trku."