Vilijams - kvalifikacije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.04.2014.


Vilijams - kvalifikacije

©WilliamsF1

Oba automobila su pokazala zavidne performanse i vidljivo poboljšanje u vlažnim uslovima. Uprkos promenljivom vremenu, tim je optimističan u vezi sutrašnje trke.

Rob Smedli, šef performansi vozila
"Sesije kao ova nikada nisu lake, ali i povrh toga, impresioniran sam današnjim performansama. To što nismo usporili ni u vlažnim uslovima je pokazatelj da smo popravili stabilnost i kontrolu automobila. Trkački inženjeri i cela posada su se dobro pokazali u ovim teškim uslovima, što je zaista lepo videti. Vozači su takođe odradili vraški dobar posao danas. Sve u svemu, srećan sam. I dalje imamo da poboljšamo neke stvari oko automobila, ali je lepo videti napredak."

Felipe Masa (P6, 1:56,147)
"Danas je bio naporan dan za nas, vreme je bilo otežavajuća okolnost, ali smo izvukli najviše iz toga i pokazali da smo se poboljšali po kiši. Lepo je videti da koračamo napred. Sutra će biti veoma interesantan dan i kako smo dosta konkurentiji po suvom, to bi mogla biti sjajna trka. Imati oba automobila u prvih 10 je veoma blizu i mi moramo da se poboljšamo i ostvarimo to."

Valteri Botas (P7, 1:56,282)
"Danas je veoma lep dan za nas pošto je jasno da smo napravili poboljšanja na vlažnoj stazi. Unapređenja koja smo doneli ovde su spremljena za suve uslove ali je super videti da donose napredag i po kišnim uslovima. To je bila prava odluka i rezultat je napornog rada svih u timu. I dalje smo kompetentni po suvom i zato se nadamo da će takva biti i sutrašnja trka, kako bismo završili na boljim pozicijama nego danas."