Tim Lotus sklapa nove ugovore


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.06.2011.


Tim Lotus sklapa nove ugovore

©

Tim Lotus je potvrdio da proširuje svoj rad u vazdušnom tunelu i da je potpisao ugovor sa ekipom Vilijams o korišćenju jednog od njihovih vazdušnih tunela od septembra. Tako će ovaj tim u svom programu razvoja koristiti dva vazdušna tunela, Aerolabov u Italiji i Vilijamsov u Grouvu, Velika Britanija.

"Mnogo je razloga zašto sam srećan zbog potpisivanja ovog ugovora. Iz pogleda praktičnih razloga, očigledno je da postoje benefiti korišćenja pri povećanju rada u vazdušnom tunelu koji će nadam se odmah dati rezultate i pomoći u radu našem šefu aerodinamike i CFD-a, Marijan Hinson. Na drugoj strani, dugujem veliku zahvalnost Frenku Vilijamsu, Patriku Hedu i Adamu Paru jer su oni prvi ljudi sa kojima sam radio u Formuli 1. Er Azija bila je ponosna na partnerstvo sa Vilijamsom, a Frenk, Patrik i Adam su igrali ključnu ulogu u mom uključivanju u Formulu 1. Drago mi je da nastavljamo da sarađujemo dok Tim Lotus nastavlja da se pozicionira kao ozbiljna snaga u Formuli 1", rekao je Toni Fernandez.

Na drugoj strani sklopljen je ugovor sa internacionalnom kompanijom "Dženeral Elektrik" koja će postati jedan od glavnih sponzora tima. Kao rezultat sporazuma brend "Dženeral Elektrik" biće viđen na bolidima T128, kao i na svim objektima i uniformama tima. Ugovor stupa na snagu od Velike nagrade Britanije.