Domenikali podneo ostavku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.04.2014.


Domenikali podneo ostavku

©FerrariF1

Posle spekulacija tokom jutarnjih časova da Domenikali odlazi sa funkcije direktora tima, Ferari je u popodnevnim časovima to i ozvaničio.

Italijan se pridružio Ferariju 1991. godine, a na funkciji je nasledio Žana Toda 2008. To je ujedno i poslednja godina kada je Skuderija uzela neku titulu, a u pitanju je šampionat konstruktora. Od tada Ferari je nekoliko puta bio nadomak titule u obe konkurencije ali su šanse propuštene. Takođe, ovogodišnja sezone je krenula veoma skromno kada je u pitanju Ferari. Umesto borbe za pobede i podijume, vozači Ferarija jedva osvajaju bodove, kako zbog nepouzdanosti, tako i zbog skromnih performansi bolida F14T.

"Vreme je za ključne promene. Preuzimam na sebe punu odgovornost za celokupnu situaciju. Izbor sam doneo sa nadom da ću prodrmati redove grupe ljudi sa kojima sam blisko povezan."

"Iskreno se zahvaljujem svima u timu, vozačima i partnerima za predivna prijateljstva koja sam stekao", reka je doskorašnji šef Ferarija.

Domenikali koji posle 23 godine napušta tim, nada se, da će se Ferari ubrzo vratiti na nivo koji zaslužuje.

Na mesto Domenikalija dolazi Marko Matijači, Ferariejv direktor prodaje za SAD, ranije za Aziju i Pacifik. Matijači je uspešan menadžer ali nema iskustvou vođenju sportskih trkačkih timova. Vatreno krštenje novi šef će imati 20. aprila na VN Kine.