Denis: Meklaren mora odneti pobedu u sezoni 2014


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.04.2014.


Denis: Meklaren mora odneti pobedu  u sezoni 2014

©McLarenF1

Denis se vratio u menadžment tima tokom zime, pošto je Meklaren u sezoni 2013 ostao bez ijednog podijuma. Odmah je napravio izmene u vrhu i doveo Erika Bulijea iz Lotusa na mesto Martina Vitmarša.

Denis je izneo jasane ciljeve tima.

"Mislim da možemo pobediti u drugom delu sezone. Želim da vidim linearan napredak jer ovu sezonu moramo završiti sa pobedom. To mora biti naš cilj. Ne možemo da pobedimo danas. Činjenica je da je F1 sve manje cikličan kao sport."

Denis je rekao da je potpuno posvećen vraćanju Meklarena na vrh, kao i da je neuspeh njegov najveći neprijatelj i strah.

"Morate biti motivisani vašim mislima, vašim ambicijama, umreću ambiciozan. Nikada neću izgubiti svoje ambicije koje me pokreću. Da li bi mogao živeti bez sporta? Definitivno. Ali trenutno sam odabrao da prihvatim izazov vođenja i kreiranja Meklarena budućnosti".

"Znam da će mi biti suđeno, a moj najveći strah oduvek je neuspeh. Ne želim da padnem u ovom poslu, to i ne nameravam. Ako dođe do neuspeha on se neće desiti zbog manjka napornog rada. Ja sam perfekcionista i prema se bi sam najstrožiji u kompaniji. Ako ne može da drži korak sa straijim čovekom (Ron Denis), onda mora da snosi posledice", rekao je šef Meklarena.