Red Bul napravio napredak


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.04.2014.


Red Bul napravio napredak

©RedBullF1

Fetel je pobedio na Velikoj nagradi Bahreina u sezonama 2012. i 2013. Ove sezone nije ušao u treći deo kvalifikacija, a trku je startovao sa pozicije 10 zbog kazne koju je dobio njegov klupski kolega Rikardo.

Fetel veruje da iz bolida RB10 ima još dosta toga da se izvuče, aludirajući na performanse svog klupskog kolege koji ga je u završnici pretekao, a zatim uspeo da pretekne i Hilkenberga u Fors Indiji. Šampion se žalio na manjak brzine na pravcu.

"Trka je bila dinamična, pogotovu posle vozila bezbednosti. Šteta je što nismo postigli još bolji rezultat. Danijel je dokazao da u boidu ima još performansi. Ja nisam bio na njegovom nivou, nisam srećan sa današnjim performansama. Iz nekog razloga bili smo spori na pravcima ne samo u duelima sa Mercedesima."

"Mercedes ima najbolji paket, mnogo je posla pred nama. Sa Danijlom je sve proteklo u najboljem redu. Radimo kao tim, a i dobro smo se nadmetali. Bio bih srećniji da smo završili na boljim pozicijama", rekao je Fetel.

Riakrdo je, na drugoj strani, prilično srećan iako je izostao podijum. I pored kazne Rikardo je uspeo da se probije do četvrtog mesta i trku završi sa četri desetinke zaostatka za trećeplasiranim Perezom u Fors Indiji.

"Neverovatna trka. Prvi stint je bio malo problematičan ali je kasnije sve bilo bolje i bolje."

"Bili smo blizu podijuma. Kako je trka odmicala bolid je bio sve bolji za vožnju, sve u svemu porobijao sam se ka vrhu, auto je bio sve bolji."

Rikardo je prokomentarisao i duel sa Fatelom.

"Bilo je zabavno nadmetati se sa Sebastijanom, bila je teška ali fer borba, ostavili smo jedan drugom dosta prostora. O tome smo pričali ranije, mi smo vozači trka i u tome uživamo", rekao je Rikardo.

Fetel je trenutno na poziciji 6 sa 23 boda, dok je Rikardo na poziciji 10 sa 12 bodova.