Perez na podijumu za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.04.2014.


Perez na podijumu za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Serhio Perez je u Zauberu osvojio podijum 2012. godine na VN italije. Prošle godine prešao je u Meklaren kako bi ostvario još boljih rezultata, međutim u nekonkurentnom bolidu tima iz Vokinga nije uspeo da zabeleži značajniji rezultat. Meklaren je međutim ove godine sa novajlijom Magnusenom na prvoj trci sezone zabeležio podijum dok je Perez isto uradio na trećoj trci sa Fors Indijom. Treće mesto je prvi podijum za tim iz Silverstona još od drugog mesta za Đankarla Fizikelu na VN Belgije, kada je Italijan završio na drugom mestu.

Prošlo je neko vreme od mog poslednjeg podijuma, rezultat je veoma značajan za mene. Ovo je tek treća trka sa timom ali je veom dobar rezultat.

Perez je zabeležio peto startno vreme, ali je promovisan na četvrto mesto posle kazna za Danijela Rikarda iz Red Bula.

Tokom čitave trke borio se sa klupskim kolegom Niko Hilkenbergom , vozačima Vilijamsa, a posle izlaska vozila sigurnosti imao je dosta posle na čuvanju treće pozicije, kako od klupskog kolege, tako i od Rikarda koji je pretio u poslednjih nekoliko krugova.

"Niko je imao novije gumeod mene , ali su zaustavljanja u boksu napravila masivnu razliku. Morao sam da se borim sa njim i prestignem Vilijams. Bila je dobra trka, za uživanje, kao u danima kartinga. kada sam prešao liniju cilja osećaj je bio neverovatan. Kvalifikovati se na četvrtu pooziciju i borriti za podijum je neverovatan osećaj, a podijum je neverovatno postignuće", rekao je Perez.

Niko Hilkenberg je završio na petom mestu. Posle par napada nije mogao da odbije Rikarda pa je u završnim krugovima morao da prepusti poziciju "Oziju" iz Red Bula.

Treće mesto Pereza i peto Hilkenberga svakako je odličan rezultat za tim koji za sada ima bolje performanse od većine timova sa vrha grida.