Masa: Uradio sam pravu stvar


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.03.2014.


Masa: Uradio sam pravu stvar

©WilliamsF1

Tenzija između Vilijamsovih vozača počele su na stratu trke. U borbi za pozicije Botas je imao kontakt sa Masom. Brazilac je vikao timu preko radio veze:"Jeste li videli šta je uradio? Dotakao me je!"

Sledeća poruka tima bila je upućena Botasu da ne napada Masu. Finac je imao spreman odgovor:"Imam bolji tempo od njega!"

U poslednjih nekoliko krugova Masa i Botas pratili su šestoplasiranog Batona. Poslle nekoliko neuspelih pokušaja Masa nije imao dovoljno dobre gume za dalje napade na vozača Meklarena.

Masa je potom dobio nekoliko poruka tima koje su sugerisale da propusti Botasa.

"Valteri je brži od tebe, nemoj ga zadržavati. Valteri ima bolje gume, moraš ga propustiti nemoj ga zadržavati."

Masa je mišljenja da nije uradio ništa loše zbog zadržavanja Botasa sa kojim se trkao do kraja trke.

"Mislim da nisam uradio ništa loše. Uradio sam sve što sam mogao u trci. Borio sam se sa Džensonom do kraja trke i on je bio moja meta, kao i da osvojim što više bodova za tim. Borimo se za šampionat, ovo je tek druga trka sezone. Definitivno sam pokušao sve što sam mogao, Valteri me nije mogao lako obići, a preticanje Batona bilo bi još teže. Ne verujem da bi se stvari na kraju dramatično promenile. Zato je moj postupak ispravan", rekao je Masa.

Botas na drugoj strani nije bio srećan ishodom.

"Ne želim da komentarišem situaciju. Mislim da u timu treba da popričamo šta se dogodilo, kao i o porukama koje je Felipe dobijao. Mislim da sam imao šanse da prestignem Batona, brzo sam se primicao, ali kao što sam rekao, trebamo da popričamo sa timom", rekao je Botas.

Zamenik direktora Kler Vilijams ostala je neutralna u komentarima na situaciju.

"Nije ignorisao naredbe, oba bolida su bila prilično zagrejana i na kraju trke smo im javili da obojica moraju da budu sigurni da će doći do cilja, kao i da ne pregraju motore. Valteriju je takođe rečeno da uspori. Srećna sam što smo završili na sedmom i osmom mestu, što je dobar rezultat za Vilijams, mnogo bolji od onoga što smo ostvarili prethodne sezone. Ovde smo da osvojimo maksimum za tim. Na kraju dana Felipe je završio ispred Valterija i to je to", rekla je Vilijams.

Poslednji dvostruki završetak u bodovima Vilijams je ostvario 2012. godine kada su Pastor Maldonado i Bruno Sena završili na devetom i desetom mestu.