Botas: Sepang je pravi izazov


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.03.2014.


Botas: Sepang je pravi izazov

©WilliamsF1

Vilijams je imao solido izdanje na Albert Parku ali je Finac svestan da će vlažnost i toplota vazduha sačinjavati otežavajuće faktore koji će stvarati svim timovima poteškoće u pronalaženju optimalnih performansi.

"Malezija će biti pravi izazov za nas ali i za naše rivale. Hlađenje je glavni faktor, temperature su prilično visoke, a novi agregati još uvek su nepoznanica."

"Trka na Sepangu lako može biti najtoplija trka sezone i nije nimalo lak zadatak pošto se dešava na početku sezone kada svi pokušavaju da razviju svoje bolide."

"Fizički staza je veoma zahtevna, moramo naporno da radimo u pripremnom periodu kako bi bili spremni na takve uslove. Konfiguracija staze je odlična ima nekoliko brzih krivina koje su mi omiljene", rekao je Botas.

Masa se složio sa klupskim kolegom i dodao da će degradacija guma biti jedan od ključnih faktora koji može da odluči trku.

"Malezija je dobro mesto za trkanje, vlažnost vazduha i vrućina čine je fizički teškom za vozače. Vrućina je jedan od najvećih izazova i ima veliki uticaj na degradaciju guma. Ekstremni uslovi Maleziju izdvajaju od ostalih staza."

"Kada ste u Maleziji ne možete računati na vremenske prilike, uvek postoji šansa za kišu ili kratak pljusak koji se može dogoditi u bilo kom delu dana. Svi ovi faktori čine trku uzbudljivom sa gledišta fanova ali su otežavajući za vozače. Nadam se dobroj trci", rekao je Masa.