Odličan start za Botasa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.03.2014.


Odličan start za Botasa

©WilliamsF1

Posle odličnog starta i potere za Alonsom Finac je dokačio zid i izgubio šanse za borbu za podijum. Međutim, incident koji je napravio uposlio je vozilo bezebednosti, kako bi se sklonila guma i delovi felne koji su ostali na stazi. Malo sreće pomoglo je Botasu da počene poteru sa začelje ali u istom krugu za rivalima.

Tada je pokazao sav svoj talenat i konkurentnost Vilijamsa FW36. Do kraja trke probio se do šestog mesta, prestigavši između ostale konkurente iz Toro Rosa, Ferarija i Fors Indije.

"Bolid se ponašao vrlo dobro, što je ohrabrujuće za sezonu koja je pred nama. Ceo tim je zadovoljan jer smo napravili veliki korak napred u odnosu na prošlu sezonu. Ljut sam na sebe jer sam preterano forsirao i oštetio gumu, što je kao posledicu imalo pad na začelje. Ostatak trke proveo sam u nadoknadi izgubljenog. Moram se potruditi da se ovo više ne dogodi. Bilo je dobro trkati se sa rivalima i zbog prikazanih performansi želim da se zahvalim svima u trkačkom timu i Grouvu i Briksvortu jer su odradili odličan posao trebali smo da završimo na višoj poziciji u odnosu na prikazane performanse. Već gledam ka Maleziji i razmišljam kakv rezultat možemo postići tamo", rekao je Botas.

Masa je razočaran otišao iz Australije. Brazilac nije imao sreće na svom debiju za Vilijams. Kamui Kobajaši ga je pokupio na stratu nakon što su na Kejtremu koji je vozio zablokirale kočnice.