Kvjat oborio Fetelov rekord


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.03.2014.


Kvjat oborio Fetelov rekord

©ToroRossoF1

Danil Kvjat star 19 godina i 322 dana, postao je najmlađi vozač u Formuli 1 koji je osvojio bodove. Dosadašnji rekortd držao je Sebastijan Fetel ali je bio stariji od Kvjata 27 dana.

U svom prvom nastupu za Toro Roso, Rus je pokazao potencijal odmah na kvalifikacijama kada je ušao u završnicu, a potom i plasmanom na poziciju 10 u trci.

"Bilo je ovo veoma napeto popdne, a osećaj koji imam posle završetka u bodovima je neverovatan. Fantastičan prvi vikend sa Toro Rosom, svi su radili veoma naporno, a osvajanje bodova je odličan način da se vikend završi. Start je bio malo teži ali potom sam ušao u ritam, a bolid je delovao konkurentno u odnosu na rivale. Bio sam blizu Verna na kraju trke ali sam morao da štedim gorivo. Nisam očekivao da ću osvojiti bod na svom debiju i zato se neverovatno osećam. Ovo je pravi podstrek za nas", rekao je Kvjat.

Žan-Erik Vern je završio na poziciji devet. Francuz se dugo borio sa Botasom ali je nakon greške izgubio poziciju, da bi potom i Raikonen uspeo da ga obiđe.

Završetak sa oba auta u bodovima svakako je veliki uspeh za Toro Roso.