Eklston predlaže nove staze za F1 kalendar


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.03.2014.


Eklston predlaže nove staze za F1 kalendar

©

Prema novodima britanske štampe trka u na ulicama Bakua mogla bi da se se vozi za dve godine, a cela stvar tebala bi da bude isposlovana uz pomoć Flavija Briatore, bivšeg šefa Renoa, koji ima pooslovne veze i i nterese u Azerbejdžanu.

"Idemo u Azerbejdžan. Tamošnji čelnici pričaju o sledećoj godini ali mislim da je to prerano, jedino da se trka vozi krajem sezone. Ipak, sezona 2016 je verovatnija", rekao je on.

Azerbejdžan je samo jedna od staza, odnosno zemalja koja traži svoje mesto u Formuli 1. VN Indije je raspoređena za povratak u kalendar 2015-e, posle izbacivanja iz ovosezonskog kalendara. Staza u Nju Džersiju je dva puta najavljivana ali će konačno ući u kalendar sledeće godine. Meksiko je takođe uvršten u ovogodišnji kalendar ali je organizatorima data još jedna godina kako bi se unapredili objekti.

Staza Long Bič u Kaliforniji na kojoj se voze trke Indi kar serija, mogla bi takođe da bude uvrštena u kalendar. Na stazi se do kraja 2015. godine voze trke Indi kar serije, a posle isteka ugovora otvara se mogućnost za povratak Formule 1, još od daleke 1983. godine. Trka je prvi put vožena 1975. godine, a od tada je vožena i još šest navrata do prelaska na Indi kar.

O uključivanju Long Biča odlučivaće unapređenje objekata i svih kapaciteta, a naravno da će u ovom kao i u prethodno nabrojanim slučajevima presudnu ulogu igrati finansije.