Pregled zimskih testova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.03.2014.


Pregled zimskih testova

©RedBullF1

Najbolje su prošli timovi sa Mercedesovim pogonom, sa najmanje problema i kvarova, dok su ekipe sa Renoovim agregatima, prvenstveno šampionski Red Bul imali niz poteškoća, počevši od pregrevanja, pouzdanosti motora, pa i čitavog bolida.

Mercedes AMG / 4972.644 km

Od prvog dana testa na Herezu bilo je jasno da Mercedes donosi solidan paket pred novu sezonu. Još prošle godine počele su glasine da je pogon za turbo eru prilično ispred u razvoju u odnosu na rivale iz Renoa i Ferarija, a testovi U Španiji i Bahreinu su to i potvrdili. Pouzdanost je ono što zabrinjava fabrički tim nemačkog proizvođača jer se pokazalo da i W05 ima svojih slabosti po pitanju motora i menjača.

Vilijams / 4893.432 km

Posrnuli Vilijams je prošao kroz obimno restrukturiranje nakon par godina duboke stagnacije i doticanja dna. U tim je došao Pet Simonds i počeo novu fazu obnove. Doveden je niz inženjera iz Lotusa, Ferarija, Red Bula i ostalih rivalskih ekipa, a tim je na osnovu veza koje ima sa Totom Volfom isposlovao i gotovo bezbolan prelazak na agregate Mercedesa posle dve godine saradnje sa Renoom. Pored rekonstrukcije tima menjenjanje dobavljača motora se ispostavilo kao neverovatno dobar potez. Vilijams je "šampion testova" kada je brzinau pitanju. Felipe Masa je postavio najbrže vreme u bolid FW36 u Bahreinu, a tim je posle fabričke ekipe Mercedesa odvozio najviše krugova. Sliku kvari zaustavljanje Botasa poslednjeg dana testa. Tim iz Grouva mogao bi biti najveće iznenađenje sezone i konačno se vratiti sa rezultatima među elitu.

Ferari / 4488.516 km

Ferari je takođe imao solidne pripreme. Među vodećim je timovima po pređenoj kilometraže, a vozački par Alonso-Raikonen, koji je jedan od najačih, odradio je odličan posao ove zime. Osvajanje titule na koje se čeka još od 2008. godeine svakako je cilj ali trenutno Skuderija nije na nivou performansi Mercedesa, Meklarena i Vilijmsa. Sa druge strane podaci govore da piloti tima iz Maranela ne zauostaju preterano, oko sekunde za vodećima, što je nadoknadivo. Uz dobru pouzdanost i dodatno podizanje performansi bolida F14T Ferari će svakako biti jedan od kandidata za osvajanje trka.

Meklaren / 4153.464 km

Nakon dobrog starta na Herezu, Meklaren je imao izazvniji test u Bahreinu. Baton je uveren da u bolidu MP4-29 ima puno potencijala ali da treba dodatni razvoj. Generalne performanse sigurno su mnogo bolje na odnosu na start prošlogodišnje sezone ali tim može do pobede samo u slučaju pehova rivala. Takođe, poslednja godina saradnje sa Mercedesom pred prelazak na Hondine agregate dodatno će umanjiti potencijal tima kroz čitavu sezonu. Ipak, podijumi ne bi trebali biti dovođeni u pitanje kao u prethodnoj sezoni.

Zauber / 4039.320 km

Iako je među vodećim timovima po broju pređenih kilometara, bolid tima Zauber C33 se pokazao "nervoznim" za voziti sa iznanadnim otkazima pojedinih sistema. Novouvedeni elektronski sistem kočenja, takođe predstavlja jedan od problema. Stabilizacija na polju pouzdanosti, trebala bi da uz probleme timova sa Renoovim pogonaom pozicionira tima na sredini tabele.

Fors Indija / 3974.868 km

Fors Indija je napravila nekoliko koraka na testovima. Posle solidnog izdanja na Herezu na Bliskom Istoku tim je "pronašao još jednu brzinu". Perez je u prva dva dana postavio najbrža vremena, a tim je pokazao konstantnost i pouzdanost na simulacijama trke. Mladi i dokazano talentovani vozački kadar Hilkenberg-Perez svakako će imati šta da ponudi sa bolidom VJM07. Ujedno Fors Indija je šesta po broju odovoženih kilometarai i četvrti tim sa Mercedesovim pogonom među prvih šest.

Kejtrem / 3313.128 km

Ekipa Tonija Fernandeza pod velikim je pritiskom da pokaže rezultat ove sezone, odnosno osvoji neki bod. Međutim, pritisak dolazi baš u najgore vreme - prelazak na nove V6 turbo motore uz sve probleme koje timovi sa Renoovim agregatima imaju. Ipak, tim sa začelja se pokazao kao najpouzdanijih od sva četiri partnera francuskog dostavljača motora. Sa druge strane Japanac Kamui Kobajaši koji je došao u tim nije zadovoljan performansama bolida i novodi da je bolje da se u Australiju krene sa bolidom za GP2 seriju, jer Ct05 nema potrebne performanse. Ako je za utehu Kejtrem je odvozio najviše kilometara od svih timova koje pogoni Renoov agregat. Ono što fali su performanse.

Toro Roso / 2436.384 km

Sledeći na listi je Toro Roso, tim koji ima nešto optimističniji stav po pitanju nove sezone. Vern i Kvjat veruju da je STR9 u osnovi konkurentan bolid ali su u tri predsezonska testa teško uspeli da potkrepe te tvrdnje na stazi. Tim je prešao sa Ferarijevih agregata na Renoove i imao slučne probleme kao i ostali pogonjeni agregatom francuskog proizvođača. Problemi sa motorom kao i ostali nepredviđeni problemi ostavili su tim sa malom kilometražom pred početak sezone u Australiji.

Red Bul / 1705.764 km

Šampionski Red Bul trebao je da bude reper ostalim timovim još od testa na Herezu. Posle prvog dana niko nije očekivao da će se ceo zimski test pretvoriti u kontinuirane probleme sa motorom i mehanikom iz dana u dan. Čini se da je Edrijan Njui "spakovao" komponente bolida na preterano malom prostoru, koji nema dovoljan protok vazduha za hlađenje problematičnog Renoovog motora. Uz to ni ostali sklopovi bolida RB10 nisu preterano puouzdani, pa su se zaustavljanja na stazi, posebno na trćem završnom testu u Bahreinu dešavala i zbog ostalih sklopova. Očigledo je da će u Milton Kinsu biti mnogo posla u narednih desetak dana kako bi se u Australiji došlo što spremnije i pokušalo doći do kraja trke.

Marusija / 1686.084 km

Marusija je napravila solidan korak napred tokom zime. Resetovanje pravila samo je pomoglo timu da priđe na korak bliže rivalima. Odlazak Kosvorta, odnosno ulazak u partnerstvo sa Ferarijem rešilo je  priličan broj muka jer se sada italijanski proizvođač brine za motor, menjač i ERS tima sa začelja. Novi uspeh je pojavljivanje na startu testova. Međutim, softverski problemi zaustavili su rad  kako u Šapaniji tako i na prvom testu u Bahreinu. Tek na drugom testu tim je uspeo da odradi ozbiljniju kilometražu sa bolidom MR03. Ono što raduje s u prikazane performanse koje su znatno bliže rivalima sredine grida, a mladi vozački par Čilton-Bjanki sigurno će znati da iskoristi novi potencijal i tim približi sredini grida.

Lotus / 1288.056 km

Lotus je cele zimu proveo u periodu konsolidacije. Odlazak Bulijea i dela inženjera, traženje sponzora, izostanak sa testa na Herezu samo su deo pokazatelja da je tim koji je celu prethodnu godinu proveo u finasijskim poteškoćama prilično poljuljan. Dolazak Maldonada i potpisivanje ugovora sa nekoliko sponzora malo je smanjilo napetost u sferi finansija ali ono što zabrinjava je pouzdanost. Nakon izostanka sa Heraza, Lotus je odradio promo vožnje na kojima nije bilo problema. Tračak nade pojavio se kod svih Renoovih partnera u tom trenutku. Međutim, onda su došli na red testovi na Herezu, gde se tim "uklopio" među timove sa Renoovim agregatima. Ako E22 nije bio u garaži na popravci Renoovog motora, zaustavljao se na stazi, bez mnogo prilika da postavi vreme brzog kruga, pronađe dodatne performanse iili odradi simulaciju trke. Lotusu, kao i skoro svim timovima sa Renoovim motorom trebaće čudo ili bar malo više sreće da dođu do cilja trke u Australiji.