Smedli i Lokvud u Vilijamsu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.02.2014.


Smedli i Lokvud u Vilijamsu

©WilliamsF1

Rob Smedli, koji je došao iz Ferarija postaće šef performansi bolida. Novooformljena pozicija trebala bi da ojača tim na stazi i potpomogne razvoj u fabrici, potpomažući tako ukupan razvoj i performanse na stazi. Smedlijevo angažovanje u Ferariju i ostvareni rezultati najbolja su preporuka za njegov angažman. On će se priključiti timu pred trku u Bahreinu.

Smedlijevi i Masini putevi opet će se ukrstiti. Do saradnje je došlo slučajno jer sa sa Robom Smedlijem pregovara već duže vreme. Ovog puta Masa i Smedli neće direktno sarađivati, jer su inženjeri Mase i Botasa, Endrju Murdok i Džonatan Edolis.

Ričard Lokvud kompletira postavu koja će raditi na stazi, a dolazi iz Marusije. Usko će sarađivati po pitanju trkačke strategije sa Randipom Singom koji ostaje u timu do kraja sezone 2014.

"Vilijams prolazi kroz niz promena, a dovođenje novih kadrova samo govori o visini naših ambicija. Pridružio nam se priličan broj visokostručnog kadra kako bi asistirao u poteri za našim ambicijama i vrlo sam uzbuđen što mogu da im poželim dobrodošlicu. Sezona 2014 donosi najveće promene tehničke regulative koje sam do sada video u svojoj karijeri i važno je dodati nove kadrove talentima koje već imamo u timu. Vilijams se uvek ponosio inženjerskom izvrsnošću, a poslednje objave deo su našeg puta ka cilju-ponovnom uspehu tima", rekao je Pet Simonds, jedan od vodećih direktora Vilijamsa.