Motori i njihova pouzdanost odrediće raspored snaga


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.02.2014.


Motori i njihova pouzdanost odrediće raspored snaga

©MercedesAMGF1

Reno je nastavio da muči muke i u Bahreinu, a šef francukog dobavljača Remi Tafin u vreme trajanja testa bio je u bolnici zbog operativnog zahvata. Tako je prvi čovek Renoa propustio drugi test na kome je Reno opet imao dosta poteškoća.

Očito je da Mercedes i timovi koje on pogoni prednjače (Mercedes AMG, Meklaren, Vilijams, Fors Indija). Ovo je otprilike i trenutni poredak po performansama, a među ove timove treba dodati i Ferari.

"Ove godine dominiraće motori i najveća razlika među timovima biće ko ima dobar motor u određenom trenutku. Mislim da fabrički tim Mercedesa za sada prednjači", rekao je Bob Fernli, zamenik šefa Fors Indije.

Smatra se da je Ferari sledeći po performansama, kao i da je razvoju pristupio sa oprezom, te da njihovi agregati trebaju da oslobode još dosta performansi.

"Naše vreme kruga nije impresivno, ali ćemo u Australiji zaista znati gde se nalazimo po performansama. Što se tiče pouzdanosti za sada je sve dobro, ali ne znamo sve po pitanju performansi, iako mislim da nisu loše.", rekao je Kimi Raikonen.

Pitanje je vremena kada će Reno i Red bul priznati da obostrano nemaju paket koji za sada može da parira rivalima.

"Problem nije ekskluzivno do Renoa, ali glavni problem je njiho agregat. Problem nema samo Red Bul već i ostali timovi koje pogoni taj agregat", rekao je Helmut Marko, savetnik Red Bula.

Upitan za detalje problema Marko je kratko odgovorio:

"To je skup stvari, tako kompleksnih da se ne mogu objasniti u dve rečenice."

Za sada, vodeći je fabrički tim Mercedesa koji je trenutno po performansama ispred Mekalrena oko 0,9 sekundi, zarim slede Viljams Ferari i Fors Indija. Timovi pogonjeni agregatima Renoa imaju slabija vremena sa 5 i više sekundi, a među njima kao najpouzdaniji i najbrži prednjači Lotus.

Reno i Mercedes spremaju protest protiv Ferarija koji nema zaštitni poklopac na motoru težak 3kg. Izbegavanje istog, omogućio je Ferariju drugačiju distribuciju težine. FIA je je za sada zadovoljna ali rivali nisu pa ima nagoveštaja da Ferari sprema polopac i ojačava kutiju turbine kako bi predupredio protest. 

Pored Ferarija i Reno je sigurno u žurbi kako bi predao izmenjen motor na homologaciju zakazanu za 28. februar.