U Renou ubeđeni da su problemi rešeni


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.02.2014.


U Renou ubeđeni da su problemi rešeni

©RenoSportF1

Francuski proizvođač je imao težek start u Španiji, a šampionski Red Bul odvozio je samo 21 krug za četiri dana. Probleme su imali Kejtrem i Toro Roso.

Šef Reno Sporta F1, Remi Tafin, nada se, da će dolazeći test u Bahreinu biti mnogo lakši za timove pogonjene agregatima francuskog prizvođača.

"Prvi test smo završili sa mnogo problema, i puno toga što smo morali promeniti, kako na mehnici, tako i u softveru. Što se tiče mehanike, mislim da smo te probleme rešili, tako da se nadam da u Bahreinu nećemo imati problema".

"Što se tice softvera i tu smo napredovali. Još uvek kasnimo sa programom ali smo prevazišli program koji smo trebali da odradimo na Herezu. U Bahreinu bi trebalo da bude sve u redu i da nastavimo sa radom od prvog dana testa".

"Spremni smo da radimo ono što smo trebali da radimo na prvom testu, odnosno da propisno istestiramo snagu jedinice i omogućimo našim partnerskim timovima da što bolje upozaju bolide".

Tafin je svestan da Reno kasni za rivalima ali da zaostatak nije preveliki.

"Još uvek kasnimo sa programom ali to nije pitanje meseci. Otprilike smo na nivou za prvi test, tako da kasnimo tri nedelje za rivalima i sada smo na našem planu oporavka".

Reno je u međuvremenu sproveo testove sa Lotusom i Toro Rosom. Lotusov dan za snimanje promo materijala u Herezu prošao je prilično dobro, dok je u slučaju Toro Rosa u Misanu bilo problema i zaustavljanja na stazi, ali su problemi locirani i pripisani sitnim softverskim greškama koje su lako razrešive.

"Idemo u Bahrein sa podacima koje bi u suštini imali posle prvog testa. Rivali su najverovatnije četiri dana ispred nas u razvoju jer su imali propisan test na Herezu", rekao je Tafin.