Ros Bron se povukao!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 31.01.2014.


Ros Bron se povukao!

©MercedesAMGF1

Ovaj 59-ogodišnjak, koji u svojim rukama ima, ni manje ni više, nego 16 titula osvojenih sa Benetonom, Ferarijem i svojim timom Bron GP, definitivno je napustio F1. 

To je donekle moglo da se očekuje, nakon što je na kraju sezone napustio mesto šefa tima u Mercedesu. Tada je rekao da će leto rešiti misteriju, međutim, to je malo potrajalo.

Nedoumice su oduvane kada je govorio na otvaranju pecaroškog takmičenja u Škotkoj gde je bio kratak: "Povlačim se - i to nije šala."

Bron, koji je takođe napravio pauzu u F1 2007. godine, izjavio je za Dejli Telegraf: "Ovu godinu ću definitivno da uživam u ribolovu i videću šta će život da donese. Radujem se tome, ali nemam drugih planova."

"Velika je čast učestvovati na zvaničnom otvaranju reke Di. To je reka gde do sada nisam imao prilike da pecam ranije jer je poznata kao prolećna reka a u tom periodu ja sam uglavnom bio zaokupljen predsezonskim testiranjima bolida u Španiji. Dakle, februar, mart i april nikad nisu bili dobri meseci za pecanje za mene, ali ove godine je drugačije."

U izjavi na dodeli Motor Sportovih nagrada "Dvorana slavnih" u Londonu koja je bila nešto ranije, on je negirao da će preuzeti novu ulogu u Meklarenu, ali je takođe priznao da će mozda biti moguće nagovoriti ga da se vrati sportu.

"Kao i prošlo leto i ovo što sledi može doneti nove promene, zato nikad ne govorim nikad, ali to nije moj plan", rekao je tada Bron.