Debitovao Vilijams FW36


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.01.2014.


Debitovao Vilijams FW36

©WilliamsF1

Današnji debi nije prošao tako glatko. Tim je kasno popodne otklonio probleme na elektrici, pa je Botas uspeo da odvozi nekoliko instalacionih i jedan brzi krug, postavivši treće vreme dana.

"Imali smo nekoliko problema sa elektrikom, što je u kombinaciji sa potrebom da se promeni senzor za funkcionisanje unutrašnjeg sagorevanja, odgodilo rad na stazi. Pored svega uspeli smo da kompletiramo nekoliko instalacionih krugova i da postavimo jedno vreme brzog kruga i mislim da smo u dobroj poziciji za sutrašnji dan. Tim je radio dobro na pronalaženju problema i sada samo fokusiranii na program za ostatk testa", rekao je Rod Nelson, šef testova i glavni inženjer podrške.

"Start nije bio idealan danas ali pozitivna stvar je da je tim rešio problem koji smo pronašli tokom noći, tako da smo uspeli da kompletiramo nekoliko krugova danas popodne. Auto se ponaša na stazi onako kako sam očekivao. Osećaj je znatno drugačiji u odnosu na prošlogodišnji i po pitanju snage i po pitanju upravljanja. Posle samo nekoliko krugova pronašli smo stvari koje možemo unaprediti, što je dobro i na tome ćemo sutra raditi", rekao je Valteri Botas.

Bolid FW36 pokreće Mercedesov agregat PU106A Hibrid (pokreće i Mercedes AMG, Meklaren i Fors Indiju), a Vilijams sam izrađuje osmostepeni menjač. Prvi put u svojoj istoriji Vilijams sarađuje sa Mercedesom kao dostavljačem pogonske jedinice.

Tim se odlučio za tamno plavu boju koju uvek koristi na početku testiranja dok će kolor šema biti predstavljena na kasnijim testovima.

Mercedes se nije odlučio za reklamiranje brenda kao i u slučaju Fors Indije, mada ukoliko tim iz Vokinga ove godine postigne zapaženije rezultate od 2015 godine, odnosno nakon odlaska Meklarena, partnerstvo može biti unapređeno, obzirom na veze koje tim ima sa Toto Volfom.

Iako je rana faza priprema na bolidu je primetan mali broj sponzorskih natpisa pa je pitanje koga je Felipe Masa uspeo da privuče i dovede po dolasku u tim.

Ono što je sigurno je, da je tim značajno ojačao svoj tehnički kadar. Nakon dolaska Peta Simondsa krajem prošle sezone u tim je došlo nekoliko inženjera iz Fors Indije, Red Bula i Lotusa.

Tim je spao na najniže grane u svojoj istoriji po pitanju rezultata i svi su svesni da se mora krenuti napred jer od prošlogodišnjeg rezultata teško da može gore.

Tehniki kadar je restruktuiran, ugovor sa Mercedesom je dugoročan, a vozački par Felipe Masa, Valteri Botas trebali bi da uz solidan bolid pomere Vilijams u godini oporavka, bar na sredinu grida ispred Zaubera, Toro Rosa i Fors Indije. Povratak u sami vrh je za sada teško ostvariv, a jedino je moguć ako je tim napravio radikalno dobar auto.

Mogućnosti i tempo Vilijams-Mercedesa FW36 ubrzo ćemo saznati.