Lotus: Karter menja Luisa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.01.2014.


Lotus: Karter menja Luisa

©LotusF1

Luis se pridružio Lotusu kao izvršni direktor 2010-e, kada je Ženi Kapital kupio tim od Renoa, a sada će njegovu poziciju preuzeti Metju Karter koga podržava manjinski suvlasnik Endrju Ruhan, investitor koji je kupio 2% vlasništva za milion funti početkom prošle godine.

Promene u menadžmentu dolaze posle neuspelih pregovora o investiranju u tim od strane Kvantum Motorsporta.

Propast pregovora sa Kvantumom dovela je do odlaska Kimija Raikonena i neuspeha u dovođenju Nika Hilkenberga u tim. Umesto njih u tim je došao Pastor Maldonado koji je sa sobom doneo pozamašnu sponzorsku podršku venecuelanske naftne kompanije PDVSA.

Problemi su kulminirali krajem godine, kada je Raikonen propustio dve poslednje trke u sezoni zbog operacije leđa, potom je usledio neuspeh u dovođenju Hilkenberga, a da Maldonado ne može sa svojim sponzorstvom da pokrije sve dugove tima, govori i kašnjenje u razvoju bolida, odnosno najava da tim neće učestvovati na testu u Herezu krajem januara.

Lotus je dao umirujuću izjavu za javnost, da su skoro svi testvi bezbednosti odrađeni i da je ostao još samo test na čeoni udar, kao i da razvoj bolida i pored neučestvovanja na testu krajem januara, teče po planu.