Gutijerez drugi vozač Zaubera


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.12.2013.


Gutijerez drugi vozač Zaubera

©SauberF1

Zauber je kompletirao svoju vozačku postavu. Pored Adrijana Zutila za tim će voziti Esteban Gutijerez.

Bilo je dosta sumnje oko Gutijerezovog angažmana posle skromne debitantske sezone u kojoj je osvojio 6 bodova, kao i uz najave da će Sergej Sirotkin biti promovisan u novog vozača tima.

Ipak, Zauber je objavio da će Gutijerez (22) vozuiti uz Zutila, dok će mladi Rus Sirotkin dobiti mesto rezervnog vozača.

"Srećan sam što mogu da nastavim karijeru kao vozač Zauber F1 tima. Prošla sezona je bila teška, godina učenja ali i ja i tim smo napredovali. Ovo će biti moja četvrta godina sa timom, druga u ulozi vozača trka i osećam se opušteno pred pravljanje novog koraka u mojoj karijeri. Tehnički izazovi sledeće sezone biće ogromni i zbog toga je veoma bitno dobro poznavati ljude u timu sa kojima sarađujete. Daću sve od sebe da postignem bolje rezultate, kao i da podržim tim na najbolji moguće način", rekao je Gutijerez.

Gutijerez je samo na jednoj trci zabeležio bodove, zauzevši 6. mesto u Japanu, a pored toga uspeo je nekoliko puta da uđe u završnu fazu kvalifikacija.

Ugovor sa Gutijerezom svakako ima dobru podršku meksičkog Telmeksa. Naime, novac od Sirotkina i ruskih sponzora nije stigao, a Gutijerez je već "progurao" debitanstku sezonu, a ima i dobru podršku Telmeksa, pa se nametnuo kao bolje rešenje. Kompanija će ostati premijum partner, što znači da će imati vidljivu prisutnost na bolid C33, što se "izdašnije" plaća timu.