Mercedes pojačao tehničko osoblje


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.12.2013.


Mercedes pojačao tehničko osoblje

©MercedesAMGF1

Srebrna strela možda ostaje bez genija Rosa Brona, koji odlazi iz tima na kraju godine, ali timski napori da učvrsti ostatak tehničkog sektora očigledno idu bez problema.

Elis će se pridružiti timu kao Direktor performansi, dok će Vud uzeti pozicije Glavnog inženjera, Simulacije i Razvoj. Obojica će krenuti u junu 2014.

Ranije ove godine, Mercedes je već angažovao bivšeg Meklarenovog tehničkog direktora Padija Louva, koji se pridružio kao Izvršni direktor i takođe će zameniti Brona na kormilu sledeće sezone zajedno sa komercijalnim direktorom Toto Vulfom.

Timu su pripojena i mnoga velika imena kao Bob Bel (Tehnički direktor), Aldo Kosta (Direktor inženjerskog sektora) i Džof Vilis (Direktor tehnološkog sektora) čime žele da vrate Strelu na pobedničke staze.

Iako Red Bul suvereno drži konstruktorsku titulu već 4 godine bez problema, Mercedesovi stručnjaci vide sjajnu priliku u odlasku Šefa aerodinamike Petra Prodromoua, koji se pridružuje Meklarenu 2015.

"Dolazak Elisa i Vuda će dalje ojačati tehničko odeljenje, pogotovo u sektorima simulacije i dinamike vozila", kratko su izjavili iz Mercedesa.