Četiri tima na Pirelijevom testu u Bahreinu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.12.2013.


Četiri tima na Pirelijevom testu u Bahreinu

©PirelliF1

Četiri tima prihvatila su učešće - Red Bul, Ferari, Mercedes i Toro Roso, a od vozača za sada su između ostali potvrđeni - Niko Rozberg, Žil Bjanki (nosilac najbržeg vremena kruga na Sakhiru i Pedro de la Rosa. Svi će voziti bolide specifikacije za nedavno završenu sezonu 2013.

Velike promene u sferi aerodinamike i agregata redukovaće silu prijanjanja, dok će gume na zadnjoj osovini zbog V6 turbo motora trpeti veće opterećenje. Sve to zahteva značajnu promenu u konstrukciji gume. Posle ovog testa slede tri zvanična predsezonska testa koji počinju na stazi Herez u Španiji krajem januara.

Za šampionskui Red Bul voziće Švajcarac Sebastijean Buemi, koji je nedavno opet potvrđen kao rezervni vozač tima. Za Mercedes ća nastupiti Rozberg, dok će se Hamilton koji ne učestvuje na testu, fokusirati na zimski trenažni program.

Za Ferari će u prva dva dana voziti veteran Pedro de la Rosa, a poslednjeg dana u kokpit F138 će sesti Žil Bjanki, vozač Marusije i član Ferarijeve akademije vozača. Toro Roso će voziti sa postavom vozača za sledeću sezonu - Žan-Erik Vern i Danil Kvjat.