Zutil potpisao za Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.12.2013.


Zutil potpisao za Zauber

©ForceIndiaF1

Hilkenberg je potpisao novi ugovor sa Fors Indijom, a ove sedmice Serhio Perez je najavljen kao drugi vozač, pa su Di Resta i Zutil bez angažmana i morali su da ga potraže na drugom mestu. Zutilu je malo trebalo da sredi potrebne ugovore i potvrdi svoj angažman u Zauberu. Ovo je po prvi put da Nemac menja tim jer je u dosadašnjoj karijeri vozio samo za Fors Indiju, odnosno timove prethodnike Spajker i Midland.

Zutil je izjavo da već duže vreme zna gde će voziti ali da su pregovori potrajali malo duže od planiranog.

"Srećan sam da smo našli zajednički interes. U kontaktu sam sa Monišom (Kaltenborn) već neko vreme i ona mi je uvek odavala utisak da su moje vrednosti na ceni. Posle šest godina u Fors Indiji, sa dosta zapaženih rezultata, vreme je za novi izazov".

"Odlučan sam da odradim moj deo posla uz nadu da ću imati uspešnu budućnost u Zauberu. Duga i uspešna tradicija u moto sportu, kombinovana sa impresivnom fabrikom i jednim od najboljih vazdušnih tunela, odavno su facinantni za mene. Zahvaljujem se Petru Zauber i Moniši Kaltenborn na ukazanom poverenju", rekao je Adrijan Zutil.

"Zadovoljstvo nam je što smo potpisali ugovor sa Adrijanom, posebno što već duže vreme želimo da radimo sa njim. On je već posetio fabriku krajem septembra kako bi razgledao infrastrukturu. Adrijan nije samo brz, već i iskusan, što je veoma važno obzirom na nova pravila sledeće sezone. Želim mu dobrodošlicu u Zauber F1 tim i nadam se uspešnoj saradnji", rekla je šefica tima Moniša Kaltenborn.

Zauber je takođe objavio da će tokom zime biti poznato i ime drugog vozača.