Serhio Perez u Fors Indiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.12.2013.


Serhio Perez u Fors Indiji

©ForceIndiaF1

Fors Indija se odlučila da zameni obojicu vozača (Adrijana Zutila i Pola di Restu). U tim se vratio Niko Hikenberg posle teške sezone u Zauberu, prvenstveno zbog nekonkurentnog bolida, dok je Perez zamenjen u Meklarenu sa Kevinom Magnusenom usled nedovoljno dobih rezultata u i onako prilično teškoj sezoni za tim iz Vokinga.

"Odlično je da mogu da oobjavim da je moj novi tim Sahara Fors Indija. Dolazak ovde uvek je bio moj prvi izbor i zaista sam srećan što je sve potvrđeno. Želim da se zahvalim Vidžeju i celom timu na pruženoj prilici. Ovo je mlad tim sa velikom odlučnošću koji je proizveo dosta konkurentnih bolida u proteklih nekoliko godina".

"Sledeća godina je puna promena i novih pravila ali već imam dobar osećaj za sezonu 2014. Moj plan je sada da posetim fabriku i upoznam sve u timu", dodao je Perez, koji je potpisao kako se navodi višegodišnji ugovor.

"Veliko je zadovoljstvo poželeti Serhiu dobrodošlicu u tim. On donosi zdrav miks mladosti i iskustva i veoma sam impresioniran njegovim performansama. On već ima nekoliko podijuma, a njegov odabir od strane Meklarena u prošloj sezoni, jasna je indikacija da je vozač na kojeg treba računati u budućnosti. Mi takođe prepoznajemo Serhijev talenat i ponosni smo što ga imamo u našem timu".

"Očigledno je da ima brzinu i dosta eksplozivnosti u svom vozačkom stilu. Naš posao je da osiguramo da se što brže uklopi, kreiranjem dobre atmosfere, kako bi oslobodio svoj potencijal. Uparivanjem Serhia pored Nika ulazimo u novu sezonu sa ekstremno konkurentnom vozačkom postavom koja će nam pomoći da ostvarimo ciljeve u novoj sezoni", rekao je Vidžej Malija.