Vilijams pojačao tim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.12.2013.


Vilijams pojačao tim

©WilliamsF1

Dejv Veder dolazi iz Lotusa i biće na poziciji šefa aerodinamičkih performansi, a lično će biti podređen šefu aerodinamike Džejsonu Somervilu. Drugo pojačanje Šon Vajthed, dolazi iz Red Bula i biće šef aerodinamičkih procesa.

"Zadovoljstvo mi je što smo osigurali prvoklasne talente Dejva i Šona, obojica imaju sjajne rezultate prikazane kroz rad u F1. Sa uzbudljivim izazovima koji stoje pred nama u sezoni 2014, ubeđen sam da će obojica dodati novu snagu i iskustvo timu u Grouvu", rekao je Džejson Somervil, šef aerodinamike u Vilijamsu.

"Dovođenje dvojice iskusnih aerodinamičara pokazuje našu privrženost poboljšanju razvoja sektora aerodinamike i fokusiranje na razvoja trkačkih performansi. Dejv i Šon donose iskustvo u naš tim i želim im dobrodošlicu u Grouv. Očekujem od njih da značajno doprinesu konkurentnosti. Dejv i Šon pod vođstvom Džejsona Somervila trebali bi da narave dodatne pomake i potpomognu pri razvoja FW36 pred uzbudljivu sezonu koja je pred nama", rekao je Pet Simonds, tehnički direktor Vilijamsa.