Hilkenberg se vraća u Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.12.2013.


Hilkenberg se vraća u Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Posle samo jedne sezone u Zauberu, Hilkenberg se vraća u tim u kome je proveo prethodne dve sezone, jednu kao rezervista, a drugu kao vozač tima.

"Srećan sam što se vraćam u Fors Indiju. Tim cilja na visoko sledeće sezone i verujem da će iskustvo stečeno tokom prethodnih godina, pomoći u postizanju cilja. Verujem da ćemo imati konkurentan paket za sezonu 2014. Čuo sam dosta pozitivnih stvari o Mercedesovom motoru i verujem da će biti dosta uzbuđenja sledeće godine. Poznajem ovaj tim i vidim njegovu odlučnost, to je odlična skupina ljudi i delimo istu glad za uspehom", rekao je Hilkenberg (26).

Vidžej Malija nije skrivao zadovoljstvo zbog osiguranih usluga Nika Hilkenberga.

"Kada je vozio za nas 2012-e, postalo je jasno da je izuzetan talenat, a nastavio je da impresionira sve u padoku sa performansama ove sezone. Dovođenje Nika u našu vozačku postavu prava je potvrda namere i veliki podstrek za sve u timu. Imamo velike nade i očekivanja od naredne sezonea, a potpisivanjem ugovora sa Nikom stavili smo tim u najbolju poziciju da se ti ciljevi ostvare i da uživamo u najboljoj sezoni do sada", rekao je Malija, vlasnik tima.

Fors Indija je u saopštenju dodala da će ime drugog vozača tima biti objavljen u narednom periodu. Meklarenov doskorašnji vozač Serhio Perez, najozbiljniji je kandidat za mesto pored Hilkenberga.