Velseki menja Raikonena?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.11.2013.


Velseki menja Raikonena?

©LotusF1

Operacija leđa kojoj bi Raikonen trebao biti podvrgnut, udaljila bi ga sa Velike nagrade SAD i završne trke u Brazilu, a njegova zamena biće najavljena u međuvremenu.

Postoje dve opcije za zamenu Davide Velseki i Žerom D'Ambrozio.

D'Ambrozio ima iskustvo sa trka, pošto je vozio za Marusiju svih 19 Velikih nagrada u sezoni 2011. Takođe, vozio je i za Lotus prošle sezone na Velikoj nagradi Italije, kada je Grožan dobio kaznu neučestvovanja na trci.

Velseki nema iskustvo sa trka ali ima iskustvo vožnje ovogodišnjeg Lotusa E21, dok D'Ambrozio isto nema. Učestvovao je na testu u Barseloni kao i na testu mladih vozača na Silverstonu. Na drugom testu bio je prilično zapažen, pošto je postavio bolje vreme između ostalih i od Maldonada, Hilkenberga i Di Reste.

Italijan je takođe i zvanični treći vozač Lotusa. Sa timom je na svim trkama, a bio je spreman da uskoči na Raikonenovo mesto u Abu Dabiju jer je Finac kasnio na trku.

Činjenica da Lotus nije objavio odmah zamenu za Raikonena, govori da razmišljaju o mogućim opcijama. Po sadašnjem stanju stvari Velseki je u blagoj prednosti zbog boljeg poznavanja E21.