Grin: Kočnice i hlađenje prioriteti sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.11.2013.


Grin: Kočnice i hlađenje prioriteti sledeće sezone

©ForceIndiaF1

Formula 1 se sprema za veliku promenu pravila od sledeće sezone, počešvi od šasije, novih V6 turbo motora i novog ERS-a. Očekivanja su da će promene doneti promene snaga na gridu, a Fors Indija se sprema da iskoristi datu priliku. Tim se odlučio da svoj fokus usmeri ka razvoju bolida za sezonu 2014 rano tokom ove sezone, što je rezultovalo zastojem u razvoju ovogodišnjeg VJM06. U Forsu se nadaju da će uspeti da preskoče neke od timova na gridu.

Endrju Grin je potvrdio da velike promene dovode do pozicije slične onoj kada projekat počinjete sa praznog papira.

"Prenosimo manje od 5% bolida iz ove u sezonu 2014, a obično je to 30%. Samo je upravljački sistem ostao isti i izgleda da je to sve, dizajn je kompletno nov. Ljudi se moraju odvići od svojih uobičajenih rutina, bolid se više ne oslanja na tehnologiju prethodnika. Sam proces dizajna traje duže nego što je uobičajeno".

Slično ostalim rivalima sa sredine grida, kao što je Zauber, Grin priznaje da se moraju donositi neka neproverena rešenja, jer tim nema sredstva da ispita svaku mogućnost.

Govoreći o novom bolidu, Grin navodi da pored potpuno novog agregata, dva do sada često zanemarivana elementa će imati veliki uticaj.

"Potrebe hlađenja motora su znatno veće u dolazećim sezonama. One su za trećinu veće nego u ovoj sezoni. Radimo na instalaciji hlađenja u svakom segmentu bolida koji je dostupan. Tim koji pronađe najbolje rešenje u ovom delu je u prednosti. Radi se o kompromisu između aerodinamike i hlađenja".

Potrebe hlađenja su najveći izazov i biće veće od onih sa kojima su se timovi susretali u prethodnim sezonama. Novi agregat i njegovi dodaci zahtevaće veće hlađenje od V10 agregata koji su se koristili 2005-e. Uski bokovi kao na trenutnim bolidima neće biti mogući.

"Bolid će biti malo veći, malo "naduvan" zbog potreba za hlađenja. Razlike su takve da mislim da niko ne bi mogao da pomeša stari i novi bolid, gledajući sa strane.  Takođe, mislim da je novi dizjn bolji, naročito zbog spuštenog nosa bolida, koji sada nalažu pravila."

Drugi bitan aspekt je elektronska zadnja kočnica koja je potpuno nova, jer takav sistem do sada ni pravila nisu dozvoljavala. Novi sistem kočenja imaće veliki uticaj kako na balans kočnica, tako i na punjenje sistema za povraćaj energije (ERS).

"Kada bolidi na Herezu napuste boksove po prvi put, njihov sistem za balans kočnica biće stavljen na test po prvi put. On je potpuno nov, aktivan sistem za balans zadnjih kočnica. Fors Indija je testirala delove sistema na VJM06, kako bi stekla prve utiske".

Nema sumnje da je dosta izazova koji prevazilaze samo najavljenu pronmenu agregata. Grin je jedan od onih koji nagoveštava kreativna rešenja koja će doneti pravilo o ponovnom spuštanju nosa bolida.