Komplikovana i neočekivano teška trka za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.11.2013.


Komplikovana i neočekivano teška trka za Meklaren

©McLarenF1

Meklarenovi vozači prilično su se prilično namučili u Abu Dabiju. Ipak tim ne odlazi praznik šaka sa Bliskog istoka. "Čeko" je završio na devetoj poziciji i uzeo 2 boda za tim iz Vokinga. 

"Veoma komplikovana trka, teža nego što smo očekivali. Imao sam problema sa prvi setom primarnih pneumatika, nisam siguran zašto. Imao sam veliku degradaciju zadnjih pneumatika i lošu trakciju. Odabrali smo da vozimo sa minimumom sile prijanjanja sa nadom da ćemo moći da pretičemo rivale tokom trke. Pored svega, preticanje je bilo veom teško ustvari sam dosta vremena bio "zaglavljen" i situacija je bila veoma komplikovana. Ipak, pozitivno je što smo preuzeli devetu poziciju od Zutila u poslednjem krugu. Još jedan bod više za tim, ne zvuči nešto posebno ali je uvek korisno. Sledeća trka je u Ostinu i jedva čekam da vozim blizu kuće i sretnem se sa ljudima koji su me podržavali tokom ove teške sezone", rekao je Serhio Perez.

"Sami pravite svoju sreću kada startujete sa sredine grida. Prvi krug je uvek u takvim situacijama veoma komplikovan. Zablokirao sam kočnice, nisam uspeo da usporim, pa sam udario u bolid Di Reste i oštetio krilo. Pravi je maler ponavljati incidente u prvom krugu, naročito kada auto dobro funkcioniše. Bio sam u sličnim situacijama u prethodne dve trke i stvari ne idu baš onako kako bi meni odgovaralo. Sve u svemu, uzimajući u obzir gde smo bili posle drugog kruga, kao i to da sam odvozio 44 kruga na primarnim gumama, na stvari moram gledati pozitivno. Završiti blizu bodova i nije tako loše", izjavio je Baton.