Reno zadržava kolor šemu u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.06.2011.


Reno zadržava kolor šemu u Kanadi

©

Ove sezone Reno je dobio novog generalnog sponzora Lotus Grupu koja je u vlasništvu malezijskog proizvođača autombila Proton. Oživljavanje starog tima Lotus zapalo je u spor sa malezijskim Timom Lotus, a Lotus Reno GP, odlučio je da oživi stare boje tima iz osamdesetih godina prošlog veka i tako na neki način odbrani identitet. Tada je sponzor bila duvanska kompanija sa brendom cigareta "Džon Plejer Spešl" i otuda i zlatno-crna kolor šema.

Zbog asocijacije na duvanski proizvod postojala je mogućnost da tim promeni svoje boje za trku u Montrealu. Ali, posle sastanka u Kvebeku vlasti su dozvolile da Reno R31 ostane u svojim bojama. Ipak, čelnici Lotus Renoa ostaće u kontaktu sa vlastima ove oblasti kako bi bili spremni za lokalne zakone i u narednoj sezoni.

"Veoma smo zadovoljni da se u Montrealu možemo takmičiti sa uobičajenom kolor šemom. Vlasti Kvebeka zapazili su da bolid ima sličnosti u šemi boja sa onim iz osamdesetih kada je sponzor bila duvanska kompanija ali su prihvatili i činjenicu Lotus Reno GP ne dobija nikakva sredstva iz ove grane industije. Želimo da se zahvalimo vlastima što su prepoznale naš pristup i dobre namere jer smo bili upoznati sa restriktivnim merama zakona u Kvebeku po pitanju reklamiranaj cigareta. Kao rezultat svega, koristićemo sve neophodne mere da bi otklonili bilo kakvo identifikovanje nas i naših partnera sa ovom granom industrije", rekao je Erik Bulije, šef Renoa.