Težak vikend za Lotus


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.11.2013.


Težak vikend za Lotus

©LotusF1

Dobar start Grožana doveo ga je do četvrte pozicije posle nekoliko krivina. Nakon prvog servisa izgubio je malo vremena u borbi sa Estebanom Gutijerezom, a potom i sa Adrijanom Zutilom sve do druge serije odlazaka u boks. Kada se vratio na stazu imao je manju gužvu i uspeo da se umeša među vodeće. U poslednjim krugovima sustigao je Rozberga ali nije imalo više vremena za pokušaj osvajanja četvrtog uzastopnog podijuma.

"Bila je ovo prilično duga trka. Imao sam dobar start i napredovao za dva mesta, ali potom sam dosta vremena izgubio iza Zutila. Drugi stint nas je koštao podijuma i prava je šteta što nismo uspeli da zabeležimo četvrti u nizu. Ipak, posle teškog vikenda odlazimo kući sa pristojnim rezultatom", rekao je Grožan.

Kimi Raikonen je završio trku nakon kontakta sa vozačem Kejtrema, na samom startu trke.

"Bilo je nekoliko kontakata ispred mene i odlučio sam da ostanem sa unutrašnje strane. Nažalost jedan od Kejtrema je dokačio prednji točak i polomio deo sistema. Nije to bio veliki udar ali je ugao pod kojim se desio učinio velikim. Nikad nije lako startovati sa začelja ali nakon kazne odlučili smo se da startujemo sa grida, umesto iz boksa, kako bi povećali naše šanse u trci. Nakon teškog starta vikenda, juče smo bili dobri i prava je šteta što nisam startovao sa pozicije koju smo osvojili u kvalifikacijama. Ipak, ovakve stvari se dešavaju, loša sreća", rekao je Raikonen.

Finac je ubrzano napustio stazu posle datih izjava za medije, dok je trka još bila u toku.