Fors Indija zadovoljna postignutim kod kuće


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.10.2013.


Fors Indija zadovoljna postignutim kod kuće

©ForceIndiaF1

Borba za šesto mesto u konkurenciji konstruktora postajala je sve teža za Fors Indiju jer je Zauber sve do ove trke bio u žestokom naletu. Međutim, ekipi se posrećilo na domaćem terenu, dok je tim iz Hinvila zbog kvara na kočnicama ostao bez bodova u slučaju Nika Hilkenberga, a Gutijerez zbog preranog starta odradio kaznu prođi-kroz, u trci u kojoj i onako nije imao tempo za bodove. Novih šest bodova svakako će popraviti šanse za odbranu šeste pozicije.

"Super je osećaj osvojiti bodove u Indiji. Domaći teren tima je veoma važan za nas. Odabrali smo agresivnu strategiju i zamenili meke gume za sednje tvrde nakon prvog kruga. Posle toga podelili smo trku na pola i opet išli na servis u 30-om krugu. Pozitivna stvar je to što smo u nekoliko prošlih nedelja konstanto unapređivali auto, tako da sam optimističan po pitanju performansi u Abu Dabiju sledeće sedmice", rekao je Pol di Resta.

"Cilj je bio osvajanje bodova, osmo i deveto mesto je dobar rezultat. Imali smo riskantan pristup koji se isplatio. Posle nekoliko teških trka pokazali smo šta možemo da postignemo dobrim timskim radom", rekao je Adrijan Zutil.

Fors Indija sada ima 68 bodova, dok je sedmoplasirani Zauber ostao na 45.