Magnusen opcija za Marusiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.10.2013.


Magnusen opcija za Marusiju

©McLarenF1

Žil Bjanki je već potpisao novi ugovor sa timom. Iza francuskog vozača stoji Ferari čije je vozačke akdemije upravo i član, a fabrika je od sledeće godine dobavljač pogona za tim.

Sa druge strane Magnusen ima podršku Meklarena, a Marusija koristi tehničke kapacitete ovog tima, tako da je moguće prebijanje dugova kroz ovaj transfer vozača.

"Kevin (Magnusen) je impresionirao na testovima i svakako je na našem radaru. Imamo najmanje četiri vozača koji su kandidati za mesto drugo vozača, razgovoaramo sa njima kao i drugi timovi", rekao je Grejm Loudon, sportski direktor Marusije.

Loudon insistira na tome da je sadašnji vozač tima Maks Čilton, na vrhu liste kandidata za mesto u timu.

"Maks je definitivno opcija zbog vozačkih sposobnosti, radi odličan posao. Napredovao je u mnogim oblastima. Zaista želimo da vidimo kontinuitet u vozačkoj postavi pred ogromne tehničke promene koje slede u narednoj sezoni. Ako se odlučimo da ostavimo istu vozuačku postavu, bilo bi to prvi put od ulaska tima u Formulu 1 da imamo isti vozački par u narednoj sezoni, vozače sa iskustvom, tako da gledamo i na taj segment. Nismo u preteranoj žurbi", dodao je on.