Alonso oduševljen novim rekordom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.10.2013.


Alonso oduševljen novim rekordom

©FerrariF1

Alonso je četvrtim mestom nastavio borbu za šampionat, pa će se o novom prvaku odlučivati na VN Indije. Ipak, pitanje je vremena kada će Fetel osovojiti titulu, a Ferari i Alonso menjaju fokus na rivale iz Mercedesa.

"I da Fetel ne završi naredne trke ja trebam da pobedim sve, zato mislim da je njegova nova titula pitanje vremena. Sada imamo drugačije ciljeve u šampionatu, borba za drugo mesto u konkurenciji konstruktora je prioritet."

Alonso možda više ne obraća pažnju na poredak u šamopionatu ali je po broju osvojenih bodova u Formuli 1 postao apsolutni rekoreder.

"Biti prvi po broju osvojenih bodova u sportu kao što je Formula 1 je fantastično. Znam da je sistem bodovanja promnenjen pre nekoliko godina, ali kada me neko bude u budućnosti bude pretekao niko se toga neće sećati. Zato uživam u ovom trenutku, a večeras pravim žurku", rekao je Alonso koiji je do sada u karijeri osvoji 1571 bod.

Klupsi kolega Felipe Masa imao je manje uspešnu trku. Uz kaznu prođi kroz ipak je uspeo da se upiše u osvajče bodova, plasmanom na poziciju 10.