Prodromu pelazi iz Red Bula u Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.10.2013.


Prodromu pelazi iz Red Bula u Meklaren

©RedBullF1

Prodromu je blizak saradnik Edrijana Njuija sa kojim je i otišao 1z Meklarena u Red Bul 2006. godine. Pre toga radio je u Meklarenu od 1991. godine.

"Veoma se radujemo dolasku Pitera u tim. Pored toga nas čeka čitava serija dolazaka, a sve u sklopu priprema za sezonu 2015. i početku partnerstva sa Hondom za koje moramo garantovati ostanak u vrhu", rekao je Džonatan Nili, jedan od šefova Meklarena.

Piter Podromu ima ugovor sa Red Bulom do kraja naredne sezone i velika je verovatnoća da do prelaska neće doći do tada. Moguće je da će ga Red Bul pustiti tokom sledeće sezone, a njegova trenutna zaduženja u ekipi biće smanjena kao i uslučaju Pedija Lova koji je ove sezone prešao iz Meklarena u Mercedes.

"Uživali smo u radu sa Piterom, on je veoma vredan član tima, a postoji još određen deo ugovora koji je ostao da se odradi. Nećemo ga primoravati da ostane, ako je odlučio da ode, otići će kada se ugovor završi. Ipak, mislim da imamo još vremena do tog trenutka", reako je Kristijan Horner, šef Red Bula.