Kontrola proklizavanja u izvedbi Red Bula


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.10.2013.


Kontrola proklizavanja u izvedbi Red Bula

©RedBullF1

Stručnjaci koji se bave Formulom 1 pokiušali su da daju objašnjenje, a cela stvar je dodatno podgrejana kada je bivši vlasnik F1 tima, Đankarlo Minardi, izjavio da Red Bul, odnosno bolid koji vozi Fetel, ima neku vrstu kontrole proklizavanja.

Bilo bi apsurdno da Red Bul koristi takav uređaj, jer svi bolidi imaju homologiranu elektonsku kontrolnu jedinicu (ECU), koju isporučuje Meklaren, pa bi takav sistem mogao biti lako otkriven.

Ipak, Fetelova prednost u Singapuru od 2 sekunde nad rivalima, na stazi koja obiluje teškim krivinama, idealnim za ovakav sistem, govori da možda nije sve u talentu nemačkog asa.

Dodatni senzori na zadnjem delu bolida kontrolišu KERS i motor kako bi predali potrebnu količinu snage u pravo vreme.

Kada je zadnje ogibljenje pod punim opterećenjem,senzori na ogibljenju daju signal da isporuči maksimum snage iz motora. Kada su amortizeri podignuti i bolid/točkovi nemaju dobru trakciju (kontakt sa pistom), senzori aktiviraju punjejne KERS-a, reducirajući snagu na zadnjim točkovima što ubrzava punjenje baterija. Ako se sistem doboro podesi trebao bi da reducira proklizavanje na izlasku iz krivine, bez obzira da li vozač pritsnuo pedalu za gas do kraja ili ne. To donekle objašnjava zašto Fetel može da da gas ranije od svojih rivala.

Sistem faktički koristi kočionu i silu motora za punjenje baterija KERS-a, raspoređujući snagu na točkove odnosno punjenje pomoću alternatora.

Za sada nema potvrde da je Red Bul uradio nešto legalno ili nelegalno ali je ideja sigurno moguća. Usput, ovo donekle objašnjava česte probleme sa alternatorom i KERS-om na bolidima ovog tima, kako u ovoj tako i u prethodnoj sezoni.